تشخیص علائم سوختن موتور جاروبرقی
جاروبرقی یکی از ضروری ترین و محبوب ترین انواع لوازم خانگی است که این روزها در هر خانه ای یافت می شود. خرابی این دستگاه می تواند بخش مهمی از نظافت ساختمان را با اختلال مواجه کند. به طور کلی به منظور پیشگیری از خرابی جاروبرقی بهتر است در رابطه با علائم سوختگی موتور و اقدامات لازم هنگام مشاهده این علائم آگاه باشید. در این مقاله قصد داریم در رابطه با تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی به طور مفصل با شما صحبت کنیم. اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
عملکرد موتور جاروبرقی
در ابتدا به منظور تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی لازم است با نحوه عملکرد موتور این دستگاه آشنا شوید. اگر تصور کنیم که جاروبرقی یک موجود زنده است، موتور، قلب تپنده این دستگاه به شمار می رود.
به طور کلی عملکرد این قلب تپنده بر اساس فشار هوا تنظیم شده است. به بیان دقیق تر پس از روشن شدن دستگاه، فن به حرکت در می آید که همین مسئله سبب کاهش فشار هوا در داخل موتور می شود. این اختلاف فشار یک فضای خلأ را ایجاد می کند. در نهایت این فرایند سبب وارد کردن نیرو به هوا توسط فشار هوای خارج شده و ایجاد نیروی مکش در جاروبرقی می شود.
مکش هوا به داخل با جذب آلودگی های سطوح همراه خواهد بود. آلودگی های سطوح مختلف شامل گرد و غبار و آشغال های ریز و درشت می شوند. گردوغبار سطوح توسط فیلترهای جاروبرقی جذب شده و آشغال ها نیز در کیسه جاروبرقی انباشته می شوند. در مرحله آخر هوای مکش شده به داخل از قسمت خروجی دستگاه خارج می شود.
5 تا از نشانه های سوختن موتور جاروبرقی
سوختگی جاروبرقی همراه با نشانه هایی است که با مشاهده آن ها می توانید پی به آن ببرید. نکته مهم در این رابطه این است که به سرعت جاروبرقی را از پریز جدا کرده و به تعمیرکار متخصص مراجعه کنید. در ادامه به چند نمونه از رایج ترین علائم سوختن موتور جاروبرقی اشاره خواهیم کرد. نکته مهم اینکه این موارد مربوط به جاروبرقی های معمولی در بازار می شوند. در خصوص جاروبرقی های جدید رباتیک داستان کمی متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله بهترین جاروبرقی رباتیک را مطالعه کنید.
سر و صدای زیاد و غیرعادی
به احتمال زیاد شما نیز تجربه شنیدن صداهای زیاد و غیرعادی از جاروبرقی در زمان روشن کردن آن را داشته اید. توجه داشته باشید که صدای غیرعادی نشان دهنده اختلال در عملکرد موتور و افزایش فشار به آن است.
نداشتن مکش
اگر متوجه کاهش یا عدم مکش جاروبرقی در زمان استفاده از آن شدید، به سوختگی موتور مشکوک شوید. البته در اولین مرحله نسبت به عدم انسداد فیلتر، شیلنگ و لوله دستگاه اطمینان حاصل کنید. در ادامه نگاهی به تنظیم قدرت مکش دستگاه و وضعیت کیسه آن بیندازید. در صورت عدم وجود مشکل در این قسمت ها، کاهش مکش می تواند مقدمه ای در تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی به شمار بیاید.
روشن نشدن دستگاه
روشن نشدن دستگاه یکی از مهمترین نشانه هایی است که می تواند حاکی از سوختگی موتور جاروبرقی شما باشد. هنگام سوختگی موتور، مدار آن قطع شده و در نتیجه جریان برق به موتور نمی رسد. این مسئله باعث روشن نشدن دستگاه خواهد شد.
داغی جاروبرقی
داغ شدن جاروبرقی در زمان استفاده می تواند نشان دهنده بروز یک مشکل جدی در موتور دستگاه باشد. استفاده مداوم از جارو یا بروز مشکل در قسمت های مختلف موتور می تواند سبب ایجاد گرمای اضافی و در نهایت فشار به دستگاه و سوختن موتور شود. اگر متوجه داغ شدن جارو به خصوص در لحظات اولیه روشن شدن آن شدید، استفاده از دستگاه را متوقف کرده و در اسرع وقت به تعمیرگاه مراجعه کنید.
استشمام بوی سوختگی
چنانچه در هنگام استفاده از جاروبرقی متوجه بوی سوختگی از آن شدید، بهتر است دستگاه را به سرعت خاموش کنید. استشمام این بو یکی از نشانه های مهم در تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی به شمار می رود. البته توجه داشته باشید که استشمام بوی سوختگی همیشه نشان دهنده خرابی و سوختگی موتور نیست. با این حال بهتر است به منظور احتیاط به خرابی موتور مشکوک شده و به یک تعمیرکار ماهر مراجعه کنید.
علت سوختگی موتور جاروبرقی
سوختگی و خرابی موتور جاروبرقی می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. برای تشخیص علت سوختگی دستگاه، بهتر است در اسرع وقت به یک کارشناس تعمیر جاروبرقی مراجعه کنید. در ادامه این بخش به چند نمونه از رایج ترین علل سوختگی موتور جاروبرقی اشاره خواهیم کرد.
پر بودن بیش از حد مخزن
متأسفانه بسیاری از افراد توجهی به ظرفیت مخزن جاروبرقی ندارند و ممکن است تا مدت ها به فکر تعویض کیسه دستگاه خود نباشند. پر بودن بیش از حد مخزن جارو یکی از دلایل اصلی فشار به موتور و در نهایت سوختگی آن به شمار می رود. به بیان دیگر، تکمیل ظرفیت مخزن مانع از ورود هوا به داخل موتور شده و عملکرد جاروبرقی را با مشکل مواجه می کند. بسته به میزان استفاده از دستگاه لازم است هر چند ماه یکبار نسبت به بررسی وضعیت کیسه و تعویض به موقع آن اقدام کنید.
پاره شدن تسمه
چنانچه در حین کار با جاروبرقی متوجه داغ شدن آن شدید، بایستی به پارگی تسمه دستگاه مشکوک شوید. درصورت بی توجهی به پارگی تسمه پس از مدت زمان کوتاهی شاهد سوختگی موتور جاروبرقی خواهید بود. به همین منظور لازم است در اسرع وقت نسبت به رفع این مشکل اقدام کنید.
خرابی فن
داغ شدن زودهنگام جاروبرقی علاوه بر پارگی تسمه می تواند نشان دهنده وجود مشکل در فن دستگاه شما نیز باشد. خرابی فن سبب فشار به موتور و در نهایت سوختگی آن خواهد شد. در تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی، موارد متعددی از مشکلات دستگاه ها مربوط به خرابی فن دستگاه می شود.
ورود نم و رطوبت به داخل دستگاه
توجه داشته باشید که ورود نم و رطوبت به انواع وسایل برقی می تواند سبب سوختگی آن ها شود. بسیاری از افراد برای تمیز کردن آلودگی های مرطوب مانند باقی مانده غذا، میوه و غیره روی فرش و سایر سطوح از جاروبرقی استفاده می کنند. توجه داشته باشید که دستگاه شما قابلیت مکش رطوبت را ندارد. متأسفانه یکی از دلایل رایج خرابی موتورهای جاروبرقی مربوط به این مسئله می شود.
استفاده طولانی و مداوم
یکی دیگر از عواملی که می تواند خرابی زودهنگام موتور جاروبرقی شما را به دنبال داشته باشد، استفاده طولانی مدت و مداوم از آن است. استفاده مداوم از دستگاه سبب ایجاد گرما و افزایش فشار به جاروبرقی خواهد شد. تعمیرکاران هنگام تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی به صورت مکرر در خصوص استفاده صحیح از دستگاه هشدار می دهند.
از کار افتادن ناگهانی جاروبرقی
یکی از مشکلات شایعی که کاربران جاروبرقی با آن مواجه می شوند، خاموش شدن ناگهانی دستگاه در حین کار است. این مشکل می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. دلایلی مانند سوختگی ناگهانی موتور، نوسانات برق، مشکلات مربوط به مخزن و فیلتر، استفاده طولانی و مداوم و غیره از جمله شایع ترین عوامل خاموشی ناگهانی دستگاه به شمار می روند.
علل سوختگی جاروبرقی با عوامل خاموشی ناگهانی آن همپوشانی دارند؛ به همین دلیل از توضیح مجدد عوامل در این قسمت صرف نظر شده است. در صورت بروز این مشکل بهتر است سریعاً دوشاخه دستگاه را از پریز خارج کرده و به تعمیرگاه لوازم خانگی مراجعه کنید.
روش های جلوگیری از سوختن موتور جاروبرقی
همه ما به دنبال افزایش عمر مفید لوازم خانگی و حفظ کیفیت آن ها هستیم. کیفیت ساخت جاروبرقی تأثیر مستقیمی در عمر مفید آن خواهد داشت. بر این اساس بهتر است دستگاه خود را از برندهای معتبر داخلی یا خارجی تهیه کنید. در صورت تمایل به خرید جاروبرقی از برندهای معتبر ایرانی مانند پارس خزر، پیشنهاد می کنیم مقاله بهترین جاروبرقی پارس خزر را مطالعه کنید.
با این حال به منظور استفاده بهتر از جاروبرقی و جلوگیری از سوختگی موتور آن بهتر است همواره نکاتی را مدنظر قرار دهید. در ادامه به مهمترین این نکات اشاره خواهیم کرد.
تعویض به موقع کیسه
همانطور که در قسمت های قبل گفته شد، یکی از رایج ترین دلایل سوختگی موتور جاروبرقی مربوط به پر بودن بیش از حد کیسه آن می شود. برای جلوگیری از خرابی دستگاه لازم است نسبت به تعویض به موقع کیسه آن کوشا باشید.
توجه به نوسانات برق
نوسانات برق یکی دیگر از عواملی است که می تواند به مرور سبب خرابی دستگاه شما شود و به قطعات داخلی دستگاه آسیب های جدی وارد کند. به این منظور پیشنهاد می شود حتی الامکان از محافظ برق استفاده کنید. نکته دیگر اینکه بهتر است در ساعات اوج مصرف برق از جاروبرقی استفاده نشود.
عدم استفاده از دستگاه در سطوح نم دار
از جارو کردن سطوح نم دار و خیس خودداری کنید. ورود نم و رطوبت به جارو می تواند در مواردی سوختگی دستگاه را به همراه داشته باشد.
جلوگیری از ورود زباله های بزرگ به دستگاه
بهتر است زباله های بزرگ تر را به وسیله جاروهای دستی جمع آوری کنید. ورود زباله های بزرگ به داخل جارو می تواند سبب انسداد لوله و فشار به موتور دستگاه شود.
تعویض به موقع فیلتر
علاوه بر تعویض کیسه نسبت به تعویض به موقع فیلتر جاروبرقی نیز توجه داشته باشید. عدم تعویض به موقع فیلتر می تواند فشار به موتور را به دنبال داشته باشد.
عدم استفاده طولانی مدت از جاروبرقی
استفاده مداوم و طولانی از جاروبرقی می تواند سبب آسیب به موتور و در نهایت سوختگی آن شود. بهتر است برای جلوگیری از بروز این آسیب، پس از نهایت ده دقیقه استفاده از جاروبرقی، چند دقیقه به آن استراحت دهید.
نحوه تست سوختن موتور جاروبرقی
برای تست تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی از روش های مختلفی استفاده می شود. تعمیرکاران معمولاً برای تست سوختن دستگاه از دو روش تست با اهم متر و برق مستقیم استفاده می کنند. در ادامه به توضیح هرکدام از این موارد خواهیم پرداخت.
تست جارو توسط اهم متر
گفته می شود که دقیق ترین روش تست سوختگی جاروبرقی استفاده از اهم متر است. اهم متر برای تست کلکتور (Collector) و آرمیچر (Armature) دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.
در بررسی کلکتور چنانچه عدد صفر نشان داده شود، به معنی سوختگی دستگاه است. اما چنانچه پس از بررسی عدد یک نمایش داده شود، موتور جاروبرقی سالم است.
در تست آرمیچر نیز، نمایش عدد صفر به معنی سوختگی موتور جاروبرقی در نظر گرفته می شود. توجه داشته باشید که نمایش عدد در بازه 10 الی 500 نشان دهنده سلامت موتور دستگاه است.
تست جارو با برق مستقیم
تست موتور با استفاده از برق مستقیم روش دیگری است که برای تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی توسط تعمیرکار انجام می شود. به این منظور لازم است ابتدا از یک منبع تغذیه DC متناسب با ولتاژ دستگاه استفاده شود. در مرحله بعد سیم های مثبت و منفی به سیم پیچ های موتور متصل می شود. پس از روشن شدن منبع تغذیه با مشاهده چرخش یا عدم چرخش موتور می توان نسبت به وضعیت سوختگی دستگاه اطمینان حاصل کرد.
جاروبرقی ایده آل خود را آنلاین تهیه کنید!
در این مقاله درباره تشخیص سوختگی موتور جاروبرقی با شما صحبت کردیم. بر اساس موارد بیان شده چنانچه هر کدام از نشانه های سوختگی دستگاه را مشاهده کردید، لازم است استفاده از آن را متوقف کرده و سریعاً به تعمیرگاه مراجعه کنید.
اگر به دنبال خرید جاروبرقی باکیفیت به صورت آنلاین هستید، فرفره یکی از مراجع معتبر در این زمینه به حساب می آید. در صورت تمایل به اطلاع از انواع شارژی این دستگاه مقاله راهنمای خرید جارو شارژی را مطالعه کنید. شما می توانید با جستجو در سایت و کلیک روی هر دستگاه نسبت به مشخصات آن آگاه شوید. پس از تصمیم گیری تنها با چند کلیک خرید شما ثبت خواهد شد. به همین راحتی تنها ظرف چند روز کاری جاروبرقی ایده آل خود را درب منزلتان دریافت خواهید کرد.